H.C. Andersen og Dansk Vestindien

Lise Bostrup, formand for Den Danske Sprogkreds og bogforlægger, fortæller om H.C. Andersen og hans relationer til Dansk Vestindien.
 
H.C. Andersens tid var præget af den danske kolonialisme, og mange af de familier, der hjalp H.C. Andersen økonomisk og inviterede ham på besøg i deres fine hjem, var involveret i plantagedriften i Vestindien på forskellige måder. H.C. Andersens nærmeste veninde, Henriette Collin, rejste til Skt. Croix og sendte lange rejsebreve til ham, hvor hun beskrev naturen og livet på de tropiske øer.

H.C. Andersen læste Henriette Collins breve med stor interesse, og han brugte vestindiske motiver i f.eks. skuespillet ”Mulatten” og digtet ”Negerkongens datter” – tekster, som i dag er gledet i baggrunden, men som H.C. Andersen selv satte stor pris på og læste fra ved adskillige lejligheder.

I forbindelse med foredraget i Dansk Vestindisk Selskab vil bl.a. disse tekster blive taget frem fra mølposen igen.
 
Lise Bostrup har bl.a. udgiver af flere samlinger af H.C. Andersens eventyr samt digtsamlingen ”At reise i en Luftballon. Vers på andres rim”, som er baseret på H.C. Andersens selskabsdigte.

Lise har holdt foredrag om H.C. Andersens forfatterskab på Skt. Croix Litterary Festival og på universitetet på Skt. Thomas, og udgivet bøger af den vestindiske forfatter Tiphanie Yanique, en lille antologi af samtidig vestindisk lyrik og prosa og to romaner af den norske forfatter, der handler om Vestindien.
 
Der vil blive serveret kaffe/the og kage.

Information om arrangementet

Arrangementets tidspunkt Lørdag 25-04-2020. 14-00
Sidste frist for tilmelding: Lørdag 18-04-2020. 23-00
Pris 50 kr.
Det foregår her: Horsens Golfklub