Indkreds det du ønsker ved at vælge kategori og/eller dokumenttype

Vi har fundet 7 artikler mv. indenfor det emne eller den dokumenttype, du valgte.eShop (bogsalg mv.)

Sortering:

Chr. Møller Nielsens erindringer fra St. Thomas 1905-1907

 • Udgivelsesdato: 13. februar 2016
 • Forfatter: Chr. Møller Nielsen
 • Institution: DWIS
Christian Møller Nielsen (1876-1947) drog 28 år gammel til Dansk Vestindien for der at bruge den bankuddannelse, han havde fået i Vejle Bank.

Hans fader var postmester i byen,,hvortil han var kommet efter at have været postmester i Nyborg og Christian havde siden sit,tolvte år boet i Vejle.

Han omtaler i sine erindringer sin far mange gange, denne havde gemt hans mange breve fra Vestindien på basis af hvilke han bl.a. kunne fortælle sin historie. I hans beretning omtales en af hans 3 brødre – Harald - og hans søster Mathilde.

Han fortæller om livet der levedes i ”bedsteborgerskabet” i den daværende danske koloni og hvorfra han også hentede sin hustru ”Avie”, hvis rigtige navn var Alvara Rachel født Henriques Moron.

Erindringerne indeholder synspunkter og formuleringer, der i 2016 måske ikke er helt politisk korrekte, men Dansk Vestindisk Selskab  har valgt at gengive erindringerne uredigeret, fordi de udtrykker meninger og holdninger, som de nu en gang var gældende på den tid. En udeladelse af indhold eller redigering af erindringerne ville være  at forfalske historien.

Hent Chr. Møller Nielsens erindring her her.

Bestemmelser på St. Croix 1908 for indberetning og brug af Automobiler

 • Udgivelsesdato: 24. febbruar 2016
 • Forfatter: Indskrevet af Ebbe Tor Andersen
 • Dokumentnummer: The National Archives 55-82-B ox 164
 • Institution: DWIS

Artiklen er en gengivelse af bestemmelser fastsat den 4. februar 1908 af Gouvernementet på St. Croix for "Indretning og Brug af Automobiler, der agtes benyttet paa St. Croix paa offentlige Gader  Veie, eller Pladser" .
Bestemmelserne er indskrevet med den oprindelige stavemåde og formulering. 

Spredte erindringer fra et 9-aarigt ophold på tidligere Dansk-Vestindiske Øer

 • Udgivelsesdato: 1948
 • Forfatter: Toldkontrollør Vilhelm Bay
 • Institution: DWIS
I 1908 blev en ung assistent i Finanministeriets revisionsdepartement  udnævnt til konstitueret toldkontrollør ved toldkammeret i Frederiksted, St. Croix. Hans navn var Vilhelm Bay.
Under sit ophold skrev Bay løbende om sine oplevelser og i 1948 udgav Den danske Toldetatsforening erindringerne som et særtryk.
Denne artikel er en genskrivning af dette særtryk og er skrevet med Bay's autentiske skrivemåde og tegnsætning - inkl. de få stavefejl, der havde indsneget sig teksten.

Loppemarked på Kulturambassaden

 • Udgivelsesdato: 12. juni 2017
 • Forfatter: Ebbe Tor Andersen
 • Institution: DWIS

Lørdag den 17. juni 2017 kl. 13:00 holder vi loppemarked i Haveselskabets Have - det er haven ved Den Vestindiske  Ambassade på Frederiksberg.

Tryk på  "Læs mere" og få vist oversigten med alle de billeder, vi sælger.
 

Den Vestindiske Kulturambassade - pressemeddelelse

 • Udgivelsesdato: 6. september 2016
 • Forfatter: Ulla Lunn og Anne Walbom
 • Institution: DWIS
Invitation til åbning af Den Vestindiske Kulturambassade lørdag d. 1.oktober 2016, kl. 13.00                                                                                         

Den 1. oktober 2016 åbner Den Vestindiske Kulturambassade 2016-2017 i Prinsens Gård, Frederiksberg Runddel 1A, 2000 Frederiksberg.
Det er derfor en glæde at invitere dig til en uformel åbningsfest lørdag d. 1. oktober kl. 13.00.

Vi har inviteret repræsentanter fra US Virgin Islands til at deltage ved denne særlige lejlighed.

Ved åbningen håber vi på at også de danske kulturinstitutioner, der planlægger aktiviteter i forbindelse med 100året vil løfte sløret for deres planer og tiltag. Derfor inviterer vi repræsentanter for de forskellige kulturinstitutioner til åbningen kl. 13. 

Den Vestindiske Kulturambassade vil i det kommende år formidle historien om Dansk Vestindien og advokere for samarbejde med vore dages US Virgin Islands. 

Der planlægges forskellige temaer hen over året og en Vestindisk Venskabsfest d. 11. juni 2017. 
Den Vestindiske Kulturambassade vil derfor blive et omdrejningspunkt i markeringen af Dansk Vestindiens overdragelse til USA i 1917. 
En foreløbig kalender over ambassadens kommende temaer og aktiviteter er vedhæftet.

Da der er begrænsede antal pladser i Kulturambassaden beder vi dig tilmelde dig på følgende mail: Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.


Den Vestindiske Kulturambassade 2016-2017 er et samarbejde mellem Dansk Vestindisk Selskab og arkitekt Ulla Lunn. Initiativet er foreløbigt blevet støttet af Solar Fonden, Jorcks Fond og Frederiksberg Kommune. 

Med venlig hilsen
Anne Walbom, formand for DWIS og Ulla Lunn, arkitekt m.a.a.

Call for Papers - Histories from a Shared Past – a transatlantic lecture series

 • Udgivelsesdato: 17. npvember 2015
 • Forfatter: Niklas Thode Jensen
 • Institution: DWIS
The Danish West Indian Society (DWIS) and Friends of Denmark Societies of St. Croix, St. Thomas and St. John (FOD) hereby announce a Call for Papers for a transatlantic lecture series to mark the centennial of the Transfer of the Danish West Indies to the USA in 1917. For further information use "Læs mere".

Dansk Vestindisk Selskab – for dig der er interesseret i de tidligere danske øer i Caribien. Skriv til os på dvs@dwis.dk

CVR. nr.  30 84 69 31 - Formand Anne Walbom - Lykkesholms Alle 2A - 1902 Frederiksberg C. - Tlf. 2374 9220 - email formanden@dwis.dk

Bankkonto: Lån & Spar Bank 0400-117 00 79724

IBAN-nr. DK200400 170079724; BIC-kode LOSADKKK

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.