New Herrnhut
Dette er den ældste brødremenighedskirke på den vestlige halvkugle.
Kirken blev grundlagt i 1738 på en plantage overdraget til menigheden af danskeren Johan Carstens.
Oprindeligt kaldte brødrene plantagen for ”Heerentoetoe”, som højst sandsynligt kommer af ”Tutu”, der var navnet på det område plantagen lå på, og ”Heeren” som betyder ”of the Lord”.
I 1757 omdøbte man stedet ”New Herrnhut”, hvilket stadig bruges i dag.
Moravian Mission Station (St. John).
Bygningerne her udgør den anden missionsstation for brødremenigheden på St. John.
Kirken stod færdig i 1782, og 30 år senere var der både bygget sognehus og landsby til kirkens medlemmer.
Sidst i det 18. årh. var brødremenigheden stort set den eneste kirkelige bevægelse, der etablerede sig i landområderne for slavernes skyld.
Den nuværende kirke er en rekonstruktion af den oprindelige, og blev bygget i 1918 efter diverse storme og brande havde hærget området.
Moravian Memorial Church
Kirken blev bygget i 1884 og med dens centrale beliggenhed i Charlotte Amalie skulle den gøre Brødremenigheden mere synlig i byens dagligliv.
Samtidig var det en markering af 150 års jubilæet for bevægelsens mission til Dansk Vestindien og deraf stammer navnet ”Memorial Church”.
Den originale kirke blev ikke bygget af sten og stenkirken på billedet stammer nok fra allersidste af det 19. årh.
Western Cemetery
Støbejernsrækværkerne der omkranser gravstederne er importerede fra Danmark og viser tegn på velstand i familien.
Gravstenene er også typisk importeret fra Danmark eller Norge, og var derfor sjældent til rådighed når bisættelsen fandt sted.
Det var oftest embedsmænd, soldater og folk der arbejdede i byen, som blev begravet på byernes kirkegårde, da plantageejere og –arbejdere blev begravet på selve plantagerne.
Den Hollandsk Reformerte Kirke
Kirken er bygget i 1844, men blev først taget i brug i 1846.
Den Hollandsk reformerte retning af protestantismen har eksisteret på St. Thomas siden slutningen af 17. årh., hvor medlemmerne i begyndelsen lånte den lutheranske kirke på fortet i Charlotte Amalie.
Kirken er et ambitiøst forsøg på klassisk inspireret byggeri. Som man kan se er den bygget op på en model af et gammelt romersk tempel.
Romersk Katolske Kirke
”The Parish Church of Saints Peter and Paul” eller bare den Romersk Katolske Kirke blev bygget i 1844 og er den fjerde kirke, der blev bygget på dette sted.
Efter den tidligere kirke blev ødelagt af stormskader i 1837 stod det klart, at der måtte en større kirke til at servicere de godt 6000 katolikker i omegnen.
De to statuer af helgene Peter og Paul over kirkens indgang er fra 1902, men ellers har kirkens udseende ikke ændret sig meget siden 1844, med dens mix af spanske barok- og neogotiske stilarter

Dansk Vestindisk Selskab – for dig der er interesseret i de tidligere danske øer i Caribien. Skriv til os på dvs@dwis.dk

CVR. nr.  30 84 69 31 - Formand Lars Hven Troelsen - Strandøre 19, 2100 København Ø - Tlf. 4051 9495.

Bankkonto: Lån & Spar Bank 0400-117 00 79724.

Mobilepay: 65692

IBAN-nr. DK200400 170079724; BIC-kode LOSADKKK

 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.