Frederiks Luthersk-Evangeliske Kirke i Charlotte Amalie
Kernen af den nuværende kirke blev bygget mellem 1789 og 1793, men er sidenhen fornyet en del. Fx blev taget og gavlene udskiftet kort tid efter en brand i 1826.
Her blev tårnet også tilføjet, samt en masse dekorative elementer, der giver kirken et blandet indtryk af forskellige stilarter som klassicisme og neogotisk arkitektur.
. Interiøret i Frederikskirken ca. 1915
Her ses prædikestolen placeret lige over alteret, hvilket er normalt for de reformerte kirker, men ikke for en lutheransk, hvor den typisk vil være placeret i en af siderne.
I 1950 blev prædikestolen da netop også flyttet til den vestlige side af koret, så man derved blottede kirkens store og massive mahognialtertavle.
Lutheranske kirke Nazareth på St. John
Lutheranerne begyndte deres mission på St. John i 1747, men havde store problemer med at nå igennem til øens beboere pga. sprogbarriererne (lutheranerne talte dansk – befolkningen engelsk).
Kapellet på billedet, som ligger ved Cruz Bay, blev købt i 1910 og taget i brug året efter, mens lutheranernes nuværende kirke først blev bygget i 1958 på en tilstødende grund.
Holy Trinity Lutheran Church i Frederiksted
Den nuværende stenkirke blev bygget i 1792, som en erstatning for den tidligere trækirke fra 1766.
Der er ikke sket de store ændringer siden dengang, men de få tæller bl.a. et nyt orgel (1908), trappen der leder op til orglet (1960’erne), og lysekronen som ses nederst i billedet er blevet skiftet og udstilles i dag på Whim Greathouse.
Kingshill Lutheran Church
1912: Byggeriet til den nye kirke ”Kingshill” er i fuld gang.
Her lægges fundamentet på grunden, som var skænket til formålet af enkefrue Lachmann fra Betlehem Plantage, mens ingeniøren Paul Larsen fra F.L. Schmidt havde doneret cementen.
. Kingshill grundstensnedlæggelse
Kapellan Ejnar Olsen taler til forsamlingen ved grundstensnedlæggelsen 1. september 1912.
Kirken blev opført ved siden af Kongshøj Kaserne ca. midt på St. Croix, og var beregnet til de danske gendarmer, der var udstationeret i området, og den omkringliggende lutheranske menighed, der ellers havde langt til nærmeste kirke.
Indvielse af Kingshill
Kirken stod færdig i september 1913, men opførelsen var ikke sket helt uproblematisk.
Kvalificeret håndværkskraft var i perioder en mangelvare, og kirkens interiør blev fremsendt fra Danmark hen af vejen.
Kirken har et meget usædvanligt rundt tårn og to joniske søjler placeret ”in antis” ved indgangspartiet.
Kingshill-kirkens interiør
Typisk minimalistisk protestantisk indvendig udsmykning, der står i klar kontrast til de mere prangende katolske og ortodokse kirker.
Indvendig ser kirken ikke sådan ud længere, da interiøret i stor stil blev udskiftet i 1971.
Selvom Kingshillkirken blev opført for de danske gendarmer på Kongshøj, afslører billedet en betydelig mangel på hvide politifolks tilstedeværelse til dagens forsamling
Lord God of Sabaoth Lutheran Church i Christiansted
Kirken blev oprindeligt brugt af de hollandsk reformerte, men blev i 1831 overtaget af lutheranerne, som forlod deres bygning i Kompagnigade, i dag kendt som ”Steeple Building”.
Stedet skulle dog renoveres og det var først i 1834, at der kom gang i de danske gudstjenester.
Menighedsrådet i Christiansted
Medlemmerne af det nyvalgte menighedsråd fra det allerførste menighedsrådsvalg i år 1910.
Det er bemærkelsesværdigt, at rådet både består af hvide og sorte mennesker.
I bagerste række ser vi en diakonisse og forrest i midten sidder provst P. Helweg-Larsen.

Dansk Vestindisk Selskab – for dig der er interesseret i de tidligere danske øer i Caribien. Skriv til os på dvs@dwis.dk

CVR. nr.  30 84 69 31 - Formand Lars Hven Troelsen - Strandøre 19, 2100 København Ø - Tlf. 4051 9495.

Bankkonto: Lån & Spar Bank 0400-117 00 79724.

Mobilepay: 65692

IBAN-nr. DK200400 170079724; BIC-kode LOSADKKK

 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.