Indsejlingen til St. Thomas
Utallige er de billeder, som gennem tidens løb har forsøgt at skildre sejladsen til St Thomas. Det indtryk man får, når man ser den lille by voksende op ad de tre bakkesider og den levende havn beskyttet af små øer og forbjerge.
Et fantastisk og uforglemmeligt syn, men meget svært at fange for datidens fotografer. Men man forsøgte alligevel, for Charlotte Amalie var i lange perioder Danmarks anden største by og Vestindiens hovedstad. Byen blev i 1685 opkaldt efter Christian den 5.s dronning.
Goverment Hill på postkort
Den midterste bakke har meget betegnende navnet ”Goverment Hill”. Fotografen står oppe på fortet og tager dette billede af magtens centrum. Først delvist skjult bag den venstre gruppe af træer ligger den lutheranske kirke med sit ikke særlig høje tårn.  Bagved ligger den lutheranske præstebolig og Guvernementshuset side om side. Allerøverst kan man lige ane Skytsborg.
Fort Christian på postkort
Det røde fort har navnet Fort Christian efter kong Christian den 5, som regerede 1677 - 1700. Fortet er den mest kendte bygning fra danskernes tid i Vestindien.
Den oprindelige del er fra 1672, men med tiden er fortet blevet ombygget mange gange. Det karakteristiske tårn blev bygget i 1784, og er en del af facaden ind mod byen.
Fortets bagside, som vender ud mod havnen. Har meget få og små vinduer.
Fort Christian med fortgården
Dette kig ned i fortets gård giver en god ide om alle de forskellige aktiviteter, som denne bygning har skullet rumme i tidens løb. Her boede Guvernøren og embedsmændene, og i den tidlige periode blev der afholdt slaveauktioner, soldater var indlogeret her, og en del af bygningen blev brugt som fængsel.
Indtil 1789 var her også øens lutheranske kirke.
Skytsberg
Dette bygningsværks korrekte navn er Skytsborg. Det var et vagttårn og blev opført i 1679. Det ligger på toppen af Goverment Hill, og herfra kunne man holde øje med piraterne, som der var en del af i begyndelsen af 1700tallet.
Da en nærliggende bygning blev lavet om til hotel i 1900, benyttede man lejligheden til at omdøbe tårnet til Blackbeard’s Castle. Det appellerede bedre til turisterne, når man knyttede stedet til den frygtede pirat Edward Teach, også kaldet Kaptajn Sortskæg, som bevisligt havde opholdt sig på St Thomas.
Frederiks Tårn - Bluebeard
Dette befæstede tårn hed enten Frederiks Tårn eller Fort Frederiksbjerg.
Det ligger lige ved siden af en gammel plantages hovedbygning, som i 1912 blev lavet om til hotel. Derfor ledte man efter en spektakulær pirat, som man kunne knytte stedet til. Bluebeard’s Castle lyder vældig eksotisk, men er fri fantasi.
Kasernen i Charlotte Amalie
På den lille halvø, hvor fortet ligger, men tættere på vandet byggede man i 1874 en stor og rummelig kaserne til øens hærstyrke. Det var samtidig med, at Charlotte Amalie igen fik status som vestindisk hovedstad.
Kasernen blev bygget i italiensk renæssancestil, og midt på facaden er der en imponerende trappe. Bygningen rummer i dag øernes parlament, Legislature.
Flagning ved kasernen i Charlotte Amalie
Ved siden af kasernen, men helt ude ved strandkanten stod denne flagstang omgivet af en kreds af kanoner. Kanonerne blev brugt til at salutere, mens Dannebrog viste havnens skibe, som jo kom fra alle verdenshjørner, at dette var en dansk ø.
Oppe på bakken i baggrunden kan man lige ane Frederiks Tårn (Bluebeard’s Castle).
Landfogden på St. John
Når man nærmede sig St Jan (i dag St John) var der ikke meget bebyggelse at se, bortset fra denne smukt placerede bygning, hvor Dannebrog vejede meget synlig. Det var Fort Frederik, i dag kaldt Cruz Bay Battery.
Oprindelig fra 1700-tallet, senere ombygget på Peter von Scholtens initiativ i 1825. Her boede øens landfoged, som også var dommer, politimester, tolder, postmester, skatteopkræver og fængselsinspektør.
Fyrtårn på Buck Island, St. Thomas
At navigere sikkert mellem småøer og klippegrund krævede en dygtig skipper. For at hjælpe ham var der på øen Buck Island tæt på indsejlingen til Charlotte Amalie dette firkantede fyrtårn.
Tre meget korte lysglimt efterfulgt af 12 sekunders mørke kom fra det 10 meter høje tårn, som var placeret på øens højeste punkt.
Fyrtårn ved Hams Bluff, St. Croix
På nordkysten af St Croix, helt ude på øens vestlige hjørne oppe på en klippeskrænt kaldet Hams Bluff, ligger dette fyrtårn.
Ved siden af fyrtårnet var der fyrmesterbolig for fyrmesteren og hans assistenter. Området er også i dag øde, men udsigten er flot, og i klart vejr kam man tydeligt se St Thomas og St John.

Dansk Vestindisk Selskab – for dig der er interesseret i de tidligere danske øer i Caribien. Skriv til os på dvs@dwis.dk

CVR. nr.  30 84 69 31 - Formand Lars Hven Troelsen - Strandøre 19, 2100 København Ø - Tlf. 4051 9495.

Bankkonto: Lån & Spar Bank 0400-117 00 79724.

Mobilepay: 65692

IBAN-nr. DK200400 170079724; BIC-kode LOSADKKK

 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.