Erhverv

Oprindelig var øernes hovederhverv landbrug med dyrkning af sukkerrør, kvægavl og lidt frugt og grønt.

I dag er øernes hovederhverv ubetinget turismen med mere end 2 mio årligt besøgende, hvoraf størsteparten dog kun er der en enkelt dag under et besøg med et krydstogtskib.

Hidtil har krydstogtskibene alene lagt til i Charlotte Amalie på St. Thomas men efter årtusindeskiftet renoverede man havneområdet i Frederiksted og anlagde en mole, hvor krydstogtskibe kunne lægge til. Det blev dog ikke nogen succes i de første år, men fra 2012 kommer der med jævne mellem rum skibe til byen, der så blomstrer op medens besøgte står på.

Men når talen er om de tidligere Dansk-Vestdiske Øer kommer man ikke uden om romproduktionen. St. Croix er hjemsted for Cruzan Rum Distilleri og omkring 2009 flyttede Captain Morgan Rum også deres produktion til St. Croix, således at de to konkurrenter i dag på det nærmeste er naboer.

Et andet "erhverv" er den offentlige administration, hvor øerne kan "prale" med at havde den største administration pr. indbygger i hele USA.

13.000 ud af øernes 125.000 indbyggere er ansat i den offentlige administration.

Samme rekord har St. Croix, der også kan prale med at være det sted i USA, der har flest taxaer pr. indbygger.

Et andet ikke uvæsentligt erhverv var indtil 2011 olieindustrien på St. Croix, der havde et af verdens største olieraffinaderier, Hovensa, der fik leveret råolie fra Venezuela, forarbejdede den og sendte den videre til staterne.

På grund af uoverensstemmelser med Venezuela stoppede leverancerne af råolie og Hovensa forsøgte i nogen tid at fortsætte produktionen ved at importere råolien fra Afrika. Det var ikke lønsomt og raffinaderiet måtte lukke i 2011, således at det meget store industrikompleks i dag ligger hen som en stor rustbunke på sydkysten af St. Croix.

Dansk Vestindisk Selskab – for dig der er interesseret i de tidligere danske øer i Caribien. Skriv til os på dvs@dwis.dk

CVR. nr.  30 84 69 31 - Formand Lars Hven Troelsen - Strandøre 19, 2100 København Ø - Tlf. 4051 9495.

Bankkonto: Lån & Spar Bank 0400-117 00 79724.

Mobilepay: 65692

IBAN-nr. DK200400 170079724; BIC-kode LOSADKKK

 

Websitet anvender cookies til at huske dine indstillinger, statistik og at målrette annoncer. Når du besøger vores hjemmeside, accepterer du automatisk vores brug af Cookies.