Det Vestindiske Møblement - Medlemsmøde 28. februar 2022

 
Et kolonistyre rydder op efter sig selv, pakker sammen og begiver sig i sommeren 1917 ud på den sidste rejse.


Foredrag af Klaus Dahl, cand.mag. i kunsthistorie. Har siden 2003 arbejdet med den danske stats samlinger af kunstindustri på de kongelige slotte og i den sammenhæng både arrangeret udstillinger og skrevet om samlingerne.

Med foredraget om Det Vestindiske Møblement tager Klaus Dahl os på en rejse med begyndelse i den fine smags europæiske centre og med en ung Peter von Scholten som guide.

Rejsen bringer os selvfølgelig til Skt. Thomas og Skt. Croix og det vanskelige vestindiske klima, men også videre på utallige ture frem og tilbage over Atlanten inden møblerne i 1917 tager ud på deres sidste rejse ved salget af øerne til USA, bliver pakket ned og ført hjem til København.

Det blev til 107 kasser med 250 møbler, omtrent ét møbel for hvert af de år eventyret havde varet siden overtagelsen af St. Thomas i 1672 – en slags souvenirpulje, man på den sidste dag valgte at indløse. I dag indgår de fleste af møblerne i indretningen af de kongelige slotte, nogle med prominente, andre med mere ydmyge placeringer. Men alle møblerne – er det foredragsholderens pointe – er et symbol på dansk kolonistyre.

Foredraget er baseret på Klaus Dahls bog, Det Vestindiske Møblement, Nyt Nordisk Forlag/Gyldendal, 2016.”

Billedtekst: ”Et kolonistyre rydder op efter sig selv, pakker sammen og begiver sig i sommeren 1917 ud på den sidste rejse.”

Der vil blive serveret 2 stk. smørrebrød og kaffe/the.

Pris for medlemmer 75 kr.
Pris for ikke medlemmer 100 kr.
Frist for tilmelding
21. februar 2022

Information om arrangementet

Arrangementets tidspunkt Mandag 28-02-2022. 19-00
Sidste frist for tilmelding: Mandag 21-02-2022. 21-00
Pris 75 kr.
Det foregår her: Taastrup Medborgerhus, Store Sal

Der kan ikke længere tilmeldes til dette arrangement