Kolonierne og magtens centrum – byvandring på Slotsholmen

Kolonierne og magtens centrum – byvandring på Slotsholmen Kolonierne og magtens centrum  - byvandring på Slotsholmen ved Per Nielsen historiker og selskabets tidligere formand.

Havde kongen nogensinde mødt en sort kvinde eller mand, har en dansk-vestinder været i folketingssalen, og hvor og hvordan blev beslutninger om kolonierne truffet?

På en rundtur på Slotsholmen skal vi høre om initiativerne til at skabe et kolonirige, om nogle af de vigtige beslutninger igennem årene, og om hvilken status indbyggerne i de fjerne områder havde inden for den danske stat.

Det kommer til at handle om penge, varer, skibe, militær og politiske beslutninger, men også om enkeltpersoner fra kolonierne, der igennem årene har aflagt Slotsholmen et besøg – for eksempel den pæne unge mand på fotografiet, der i 1914 fik sin skæbne på plads under et kort, men vigtigt besøg her, og som blandt andet derfor 64 år senere døde som folkepensionist på Vesterbro.

Det drejer sig også om folk fra Grønland og Afrika, mennesker, der igennem tiden er dukket op på den lille ø, og når vi går rundt her, må vi selvfølgelig overveje, hvad en koloni overhovedet er og var – var Grønland en koloni, og var nogle få forter i Afrika en koloni?

Information om arrangementet

Arrangementets tidspunkt Lørdag 07-08-2021. 11-00
Sidste frist for tilmelding: Mandag 02-08-2021. 19-00
Pris 50DKK
Det foregår her: Christiansborg Slot
Der kan ikke længere tilmeldes til dette arrangement