Øerne vidner

Livet på de tidligere danske øer Skt. Croix, Skt. Jan og Skt. Thomas er i dag fuldt af farvestrålende modsætninger. Amerikanske burgerbarer, huse og klædedragter i gule og blå nuancer, afrikansk inspirerede karnevalsfigurer på stylter, gamle amerikanerøser, hash i lange baner, krydret mexicanskinspireret mad, smorebrod, rom, palmer, hibiscus og dansk arkitektur – det eksisterer alt sammen side om side på en sær nonchalant og selvfølgelig måde.
Øerne vidner er et udvalg af den lyrik og prosa, som skrives på de vestindiske øer i dag. Her skildres det modsætningsfyldte liv på godt og ondt, og forfatterne trækker i deres formsprog på klassiske euro­pæiske litterære former, jazz-inspireret lyrik, indiansk fortælle­tradition, gammeldags erindringsskrivning, essayistik, naivisme og intellektuel postmodernisme.
Ingen billede oprettet
Brutto-salgspris: kr. 120.00
Rabat:
Forfatter eller kunstner
Diverse forfattere fra St. Croix, St. John og St. Thomas
Beskrivelse Livet på de tidligere danske øer Skt. Croix, Skt. Jan og Skt. Thomas er i dag fuldt af farvestrålende modsætninger.

Amerikanske burgerbarer, huse og klædedragter i gule og blå nuancer, afrikansk inspirerede karnevalsfigurer på stylter, gamle amerikanerøser, hash i lange baner, krydret mexicanskinspireret mad, smorebrod, rom, palmer, hibiscus og dansk arkitektur – det eksisterer alt sammen side om side på en sær nonchalant og selvfølgelig måde.

"Øerne vidner" er et udvalg af den lyrik og prosa, som skrives på de vestindiske øer i dag. Her skildres det modsætningsfyldte liv på godt og ondt, og forfatterne trækker i deres formsprog på klassiske europæiske litterære former, jazz-inspireret lyrik, indiansk fortælletradition, gammeldags erindringsskrivning, essayistik, naivisme og intellektuel postmodernisme.

Alle teksterne har tidligere været trykt i tidsskriftet The Caribbean Writer, som udgives af University of the Virgin Islands, og udvalget  er foretaget af cand.mag. Lise Bostrup og oversat fra enelsk til dansk af Ellen Strandgaard og Bent Holshagen Hemmingsen.
Øerne vidner er på 98 sider koster 120 kr. gennem Dansk-Vestindisk Selskab. ISBN