Længslernes øer (roman)

Den 31. marts 1917 blev det danske flag taget ned på pladsen foran fortet i Charlotte Amalie på Sankt Thomas, og det amerikanske flag gik til tops. Der var jubel og musik, men der var også bekymring og nervøsitet at spore hos de mange vestindere, der tog del i festlighederne.
Ingen billede oprettet
Brutto-salgspris: kr. 160.00
Rabat:
Forfatter eller kunstner
Tiphanie Yanique
Udgivelsesår
2016
Sidetal
380
Beskrivelse Forfatteren, Tiphanie Yanique, der er født i 1978 og vokset op i Charlotte Amalie, lader sin roman "Længslernes øer" begynde på overtagelsesdagen, og hun beskriver den farverige og modsætningsfyldte udvikling i det vestindiske samfund frem til vore dage.

Hun tager udgangspunkt i en meget kultiveret familie, der i kolonitiden tjente formuer på at transportere rom, men som via skibsforlis og delvist kollaps af samfundet havner tæt på samfundets bund.

Der er imidlertid langt fra kedeligt på bunden, for Tiphanie Yanique trækker på en stor viden om vestindiske, indianske og afrikanske myter og sagn, og hun vikler dem som kulørte tråde rundt om sine figurer.

Da "Længslerne øer" udkom i USA i 2014, blev den kaldt “et mirakel”, “et gribende, elektrisk panorama” og “en mesterlig blanding af sted, sprog og forførende historiefortælling”, og udover at romanen er meget vellykket, kan det for os danskere være ganske fascinerende at læse en roman, hvor personerne løber op og ned ad “Gamle Gade”, man spiser “smorebrod”, og der pludselig dukker en onkel op med navnet Sigurd Pedersen, som om det var den naturligste sag i verden.

Længslernes øer udkom den 22. september 2016 på Forlaget Bostrup, og Tiphanie Yanique var i Danmark og præsenterede den og digtsamlingen Kvinde, hustru, kone på BogForum i 2016, og på Det kgl. Bibliotek i foråret 2017.