Skip to main content

Projekt digitalisering af Dansk vestindiske arkiver frem til 1917, som findes på US Virgin Islands.

Projekt digitalisering af Dansk vestindiske arkiver frem til 1917, som findes på US Virgin Islands.

Tidligere rigsarkivar Asbjørn Hellum og tidligere stadsarkivar Ruth Hedegaard, har fået fondsmidler fra Civilingeniør Knud Nørgaard og Hustru Grethe Nørgaards Fond til digitalisering af de gamle Dansk vestindiske arkiver, der opbevares i Ednid M. Baa Library, Charlotte Amalie og Florence Williams Library i Christiansted.

De vil være på øerne seks måneder, og har tilbragt den første periode på tre måneder på St. Thomas og St. Croix, hvor de har digitaliseret godt 15.000 sider. Det er lykkes at få engageret to meget kvalificerede frivillige til at hjælpe i projektet.

De vil præsentere deres projekt og tale om arkivernes historie og fremtidige perspektiver i arbejdet med arkiverne. Efter overdragelsen af øerne til USA's i 1917 blev størstedelen af arkiverne fra den danske periode sendt til Danmark.

En mindre del af arkiverne forblev på øerne. Det er især arkiver, der var nødvendige for den fortsatte administration fx. politi og retsvæsen, ejendomsregistrering mv.

De vil tale om indholdet af arkiverne, der stadig opbevares på øerne, muligheden for at bruge materialet og de håber at øge interessen for at transskribere og oversætte dokumenterne, så de kan bruges af alle historisk interesserede I USVI og af andre, som ikke kan læse de danske tekster.

 

Pris for medlemmer kr. 150,-

Pris for ikke-medlemmer kr. 175,-


Der vil blive servereret 2 stk. smørrebrød + 1 øl eller vand + kaffe/the

Tilmelding  senest lørdag den 6.april 2024. 

Information om arrangementet

Arrangementets tidspunkt søndag 14-04-2024. 13-00

Der kan ikke længere tilmeldes til dette arrangement