18
aug
2020

Tur til Von Scholtens Kapel på Assistens Kirkegård - EKSTRA

18-08-2020 09:30 -11:00
Metrostatiionen, Nørrebros Runddel
Tur til Von Scholtens Kapel på Assistens Kirkegård - EKSTRA
 

Von Scholtens Kapel vil blive åbnet, og Jens Villumsen vil fortælle os historien om kapellet, og hvem der ligger begravet der.
 
Efterfølgende vil Jens Villumsen vise os guvernør Johan Frederik Schlegel og hustru Regina Schlegel, født Olsens grav og andre personers grave med tilknytning til Vestindien.
 
Da der er begrænset med plads er deltagerantallet sat til 30 personer. Øvrige vil komme på en venteliste.

Yderligere information
Jens Villumsen har sammen med Hanne Fisker skrevet vedlagte artikel om von Scholten som du er velkommen til at benytte dig af - eller tage med på turen.

EKSTRA
På grund af stor tilslutning til rundvisningen kl. 11:00 har vi tilføjet denne rundvisning kl. 09:30.

 

   

Der kan ikke længere tilmeldes til dette arrangement

17
sep
2020

Ekstraordinær generalforsamling

17-09-2020 18:30 -19:00

Den ekstraordinære generalforsamling indkaldes med henblik på godkendelse af de på den ordinære generalforsamling den 23. oktober 2019 vedtagne vedtægtsændringer. 

Vedtægtsændringerne, hidtil gældende og godkendte, ændret på den ordinære generalforsamling (ændringer fremhævet med gult), kan ses på Selskabets hjemmeside www. dwis.dk, og vil blive fremsendt i en nyhedsmail.

  1. Valg af dirigent og referent
  2. Valg af stemmetællere
  3.  Endelig godkendelse af den ordinære generalforsamlings godkendte vedtægtsændringer af visse bestemmelser i vedtægterne. Det drejer sig om bestemmelserne i §§ 4,5,8,9,11,12,14,16 og 19. Efter den ekstraordinære generalforsamling gennemføres medlemsmøde.

Lars Hven Troelsen

Formand

Nb: Bemærk at arrangementet holdes i Taastrup Medborgerhus og ikke i Valby, hvor lokalerne er under renovering.

17
sep
2020

Queen Mary – omvendingens dronning.. Medlemsmøde i Taastrup

17-09-2020 19:00 -21:30
75 kr.
I forlængelse af den ekstraordinære generalforsamling kl. 18:30 afholdes sædvanligt medlemsmøde med titlen "Queen Mary – omvendingens dronning".

Dette oplæg ser på, hvordan fortiden som en slavehandlende nation blev husket i Danmark i tiden frem mod 100-året for salget af de dansk-vestindiske øer til USA.

Omdrejningspunktet for oplægget er kunstneren Jeanette Ehlers` forslag til en mindeskulptur over oprøreren Queen Mary og hvilken betydning, denne skulptur i samspil med andre materielle spor i det københavnske gadebillede har for den kollektive erindring og samtale af denne periode i danmarkshistorien.

V/Emilie Paaske Drachmann, cand.mag I kulturstudier fra Syddansk Universitet med speciale om statuen af Queen Mary.
26
sep
2020

H.C. Andersen og Dansk Vestindien

75 kr.
DVS-2019-4 ForsideB Som det fremgik af vores medlemsblad, MAGASINET, fra september 2019 havde eventyrdigteren H.C.Andersen relationer til Dansk Vestindien, hvad næppe mange ved.

H.C. Andersens tid var præget af den danske kolonialisme, og mange af de familier, der hjalp H.C. Andersen økonomisk og inviterede ham på besøg i deres fine hjem, var involveret i plantagedriften i Vestindien på forskellige måder. H.C. Andersens nærmeste veninde, Henriette Collin, rejste til Skt. Croix og sendte lange rejsebreve til ham, hvor hun beskrev naturen og livet på de tropiske øer.

H.C. Andersen læste Henriette Collins breve med stor interesse, og han brugte vestindiske motiver i f.eks. skuespillet ”Mulatten” og digtet ”Negerkongens datter”- tekster, som i dag er gledet i baggrunden, men som H.C. Andersen selv satte stor pris på og læste fra ved adskillige lejligheder.

I forbindelse med foredraget vil bl.a. disse tekster blive taget frem fra mølposen igen.

Lise Bostrup er ligeledes formand for Den Danske Sprogkreds og forlægger. Har bl.a. udgivet flere samlinger af H.C. Andersens eventyr fra digtsamlingen ”At reise i en Luftballon. Vers på andres rim”, som er baseret på H.C. Andersens selskabsdigte.

Lise har holdt foredrag om H.C. Andersens forfatterskab på Skt. Croix Litterary Festival og på universitetet på Skt. Thomas, og udgivet bøger af den vestindiske forfatter Tiphanie Yanique, en lille antologi af samtidig vestindisk lyrik og prosa og to romaner af den norske forfatter, der handler om Vestindien.

Tilmelding senest lørdag, den 19. september 2020 via hjemmesiden, evt. på tlf. 60 41 06 22 til Gerda Brown.
31
dec
2020

Indmeldelse

31-12-2020
130DKK
Indmeldelse i Dansk Vestindisk Selskab
Du kan her tilmelde dig som medlem af Dansk Vestindisk Selskab.

Det får du . . .
Som medlem af Dansk Vestindisk Selskab får du
 • fem medlemsblade a 32 sider om året indeholdende artikler med historisk indhold samt aktuelt om øerne.
 • gratis adgang til foredrag o.l. på medlemsmøder ca otte gange om året i Østdanmark og ca 4 gange i Vestdanmark
 • gratis deltagelse ved historiske byrundture, udflugter mv.
Pris?
Et medlemskab koster
 • 260 kr. om året inkl. medlemsblade tilsendt som pdf-fil med nyhedsbrev (digital løsning).
 • 40 kr. i tillæg hvis bladet ønskes tilsendt med post i papirudgave.

Ved indmeldelse efter den 1. juli er kontingent kun det  halve (130 kr. hhv 20 kr.) for resten af året.

Klik nedenfor på "Personlig" for at oprette dig som nyt medlem. Når du har udfyldt formularen, bliver du dirigeret videre til siden med betaling af kontingent. Du kan til enhver tid afbryde forløbet. En indmeldelse gælder for hele husstanden, så ægtefælle, kæreste e.l. er velkommen til at deltage i vores arrangementer.

31
dec
2020

Kontingent for 2020 (fornyelse af medlemsskab)

31-12-2020
260 kr.
Du kan her foretage betaling af kontingent for 2020.

Kontingentet udgør et grundbeløb på 260 kr.  og hvis du ønsker medlemsbladet tilsendt med PostNord lægges der et gebyr på 40 kr. således at kontingentet for 2020 da vil være 300 kr. Et kontingent gælder for hele din husstand.

Dit valg af medlemsblad registreres automatisk, så efter betaling af kontingent behøver du ikke at foretage dig mere.