Lutheranske Kirker
0 Kommentarer |
-
Kirker Frederiks Luthersk Evangeliske Kirke i Charlotte Amalie Kirker Frederiks Luthersk Evangeliske Kirke i Charlotte Amalie
Charlotte Amalie, Frederiks Luthersk Evangeliske Kirke
Kernen af den nuværende kirke blev bygget mellem 1789 og 1793, men er sidenhen fornyet en del. Fx blev taget og gavlene udskiftet kort tid efter en brand i 1826.
Her blev tårnet også tilføjet, samt en masse dekorative elementer, der giver kirken et blandet indtryk af forskellige stilarter som klassicisme og neogotisk arkitektur. -
Kirker Interioeret i Frederikskirken ca. 1915 Kirker Interioeret i Frederikskirken ca. 1915
Charlotte Amalie, Interiøret i Frederikskirken
Her ses prædikestolen placeret lige over alteret, hvilket er normalt for de reformerte kirker, men ikke for en lutheransk, hvor den typisk vil være placeret i en af siderne.
I 1950 blev prædikestolen da netop også flyttet til den vestlige side af koret, så man derved blottede kirkens store og massive mahognialtertavle.
Foto fra ca. 1915. -
Kirker Lutheranske Kirke Nazareth paa St. John Kirker Lutheranske Kirke Nazareth paa St. John
St. John, Lutheranske Kirke Nazareth
Lutheranerne begyndte deres mission på St. John i 1747, men havde store problemer med at nå igennem til øens beboere pga. sprogbarriererne (lutheranerne talte dansk – befolkningen engelsk).
Kapellet på billedet, som ligger ved Cruz Bay, blev købt i 1910 og taget i brug året efter, mens lutheranernes nuværende kirke først blev bygget i 1958 på en tilstødende grund. -
Kirker Holy Trinity Lutheran Church i Frederiksted Kirker Holy Trinity Lutheran Church i Frederiksted
St. John, Den Lutheranske Kirke Nazareth
Den nuværende stenkirke blev bygget i 1792, som en erstatning for den tidligere trækirke fra 1766.
Der er ikke sket de store ændringer siden dengang, men de få tæller bl.a. et nyt orgel (1908), trappen der leder op til orglet (1960’erne), og lysekronen som ses nederst i billedet er blevet skiftet og udstilles i dag på Whim Greathouse. -
Kirker . Kingshill grundstensnedlaeggelse St Croix Kirker . Kingshill grundstensnedlaeggelse St Croix
St. Croix, Kirken på Kingshill
1912: Byggeriet til den nye kirke ”Kingshill” er i fuld gang.
Her lægges fundamentet på grunden, som var skænket til formålet af enkefrue Lachmann fra Betlehem Plantage, mens ingeniøren Paul Larsen fra F.L. Schmidt havde doneret cementen. -
Kirker Kingshill Lutheran Church St Croix Kirker Kingshill Lutheran Church St Croix
St. Croix, Kingshill Lutheran Church
Kapellan Ejnar Olsen taler til forsamlingen ved grundstensnedlæggelsen 1. september 1912.
Kirken blev opført ved siden af Kongshøj Kaserne ca. midt på St. Croix, og var beregnet til de danske gendarmer, der var udstationeret i området, og den omkringliggende lutheranske menighed, der ellers havde langt til nærmeste kirke. -
Kirker Indvielse af Kingshill St Croix Kirker Indvielse af Kingshill St Croix
St. Croix, Kingshill Lutheran Church
Kirken stod færdig i september 1913, men opførelsen var ikke sket helt uproblematisk.
Kvalificeret håndværkskraft var i perioder en mangelvare, og kirkens interiør blev fremsendt fra Danmark hen af vejen. Kirken har et meget usædvanligt rundt tårn og to joniske søjler placeret ”in antis” ved indgangspartiet. -
Kirker Kingshill kirkens interioer St Croix Kirker Kingshill kirkens interioer St Croix
St. Croix, Kingshill Lutheran Church
Typisk minimalistisk protestantisk indvendig udsmykning, der står i klar kontrast til de mere prangende katolske og ortodokse kirker.
Indvendig ser kirken ikke sådan ud længere, da interiøret i stor stil blev udskiftet i 1971.
Selvom Kingshillkirken blev opført for de danske gendarmer på Kongshøj, er der her tale om et "lokalt bryllup" og således ikke en almindelig gudstjeneste!. -
Kirker Lord God of Sabaoth Lutheran Church i Christiansted Kirker Lord God of Sabaoth Lutheran Church i Christiansted
Christiansted, Lord God of Sabaoth Lutheran Church
Kirken blev oprindeligt brugt af de hollandsk reformerte, men blev i 1831 overtaget af lutheranerne, som forlod deres bygning i Kompagnigade, i dag kendt som ”Steeple Building”.
Stedet skulle dog renoveres og det var først i 1834, at der kom gang i de danske gudstjenester. -
Kirker Menighedsraadet i Christiansted Kirker Menighedsraadet i Christiansted
Christiansted, Menighedsrådet
Medlemmerne af det nyvalgte menighedsråd fra det allerførste menighedsrådsvalg i år 1910.
Det er bemærkelsesværdigt, at rådet både består af hvide og sorte mennesker. Bagerste række ser vi en diakonisse og forrest i midten sidder provst P. Helweg-Larsen.
Charlotte Amalie, Frederiks Luthersk Evangeliske Kirke
Kernen af den nuværende kirke blev bygget mellem 1789 og 1793, men er sidenhen fornyet en del. Fx blev taget og gavlene udskiftet kort tid efter en brand i 1826.Her blev tårnet også tilføjet, samt en masse dekorative elementer, der giver kirken et blandet indtryk af forskellige stilarter som klassicisme og neogotisk arkitektur.
Charlotte Amalie, Interiøret i Frederikskirken
Her ses prædikestolen placeret lige over alteret, hvilket er normalt for de reformerte kirker, men ikke for en lutheransk, hvor den typisk vil være placeret i en af siderne.I 1950 blev prædikestolen da netop også flyttet til den vestlige side af koret, så man derved blottede kirkens store og massive mahognialtertavle.
Foto fra ca. 1915.
St. John, Lutheranske Kirke Nazareth
Lutheranerne begyndte deres mission på St. John i 1747, men havde store problemer med at nå igennem til øens beboere pga. sprogbarriererne (lutheranerne talte dansk – befolkningen engelsk).Kapellet på billedet, som ligger ved Cruz Bay, blev købt i 1910 og taget i brug året efter, mens lutheranernes nuværende kirke først blev bygget i 1958 på en tilstødende grund.
St. John, Den Lutheranske Kirke Nazareth
Den nuværende stenkirke blev bygget i 1792, som en erstatning for den tidligere trækirke fra 1766.Der er ikke sket de store ændringer siden dengang, men de få tæller bl.a. et nyt orgel (1908), trappen der leder op til orglet (1960’erne), og lysekronen som ses nederst i billedet er blevet skiftet og udstilles i dag på Whim Greathouse.
St. Croix, Kirken på Kingshill
1912: Byggeriet til den nye kirke ”Kingshill” er i fuld gang.Her lægges fundamentet på grunden, som var skænket til formålet af enkefrue Lachmann fra Betlehem Plantage, mens ingeniøren Paul Larsen fra F.L. Schmidt havde doneret cementen.
St. Croix, Kingshill Lutheran Church
Kapellan Ejnar Olsen taler til forsamlingen ved grundstensnedlæggelsen 1. september 1912.Kirken blev opført ved siden af Kongshøj Kaserne ca. midt på St. Croix, og var beregnet til de danske gendarmer, der var udstationeret i området, og den omkringliggende lutheranske menighed, der ellers havde langt til nærmeste kirke.
St. Croix, Kingshill Lutheran Church
Kirken stod færdig i september 1913, men opførelsen var ikke sket helt uproblematisk.Kvalificeret håndværkskraft var i perioder en mangelvare, og kirkens interiør blev fremsendt fra Danmark hen af vejen. Kirken har et meget usædvanligt rundt tårn og to joniske søjler placeret ”in antis” ved indgangspartiet.
St. Croix, Kingshill Lutheran Church
Typisk minimalistisk protestantisk indvendig udsmykning, der står i klar kontrast til de mere prangende katolske og ortodokse kirker.Indvendig ser kirken ikke sådan ud længere, da interiøret i stor stil blev udskiftet i 1971.
Selvom Kingshillkirken blev opført for de danske gendarmer på Kongshøj, er der her tale om et "lokalt bryllup" og således ikke en almindelig gudstjeneste!.
Christiansted, Lord God of Sabaoth Lutheran Church
Kirken blev oprindeligt brugt af de hollandsk reformerte, men blev i 1831 overtaget af lutheranerne, som forlod deres bygning i Kompagnigade, i dag kendt som ”Steeple Building”.Stedet skulle dog renoveres og det var først i 1834, at der kom gang i de danske gudstjenester.
Christiansted, Menighedsrådet
Medlemmerne af det nyvalgte menighedsråd fra det allerførste menighedsrådsvalg i år 1910.Det er bemærkelsesværdigt, at rådet både består af hvide og sorte mennesker. Bagerste række ser vi en diakonisse og forrest i midten sidder provst P. Helweg-Larsen.