Danish Artist: Hugo Larsen

Om kunstneren og hans ophold i Dansk Vestindien 1904 – 07.
DVD - engelsk
Ingen billede oprettet
Brutto-salgspris: kr. 120.00
Rabat:
Forfatter eller kunstner
Hugo Larsen
Beskrivelse Hugo Larsens malerier og tegninger af livet i Dansk Vestindien i starten af 1900-tallet er unikke, ikke blot i kunstnerisk forstand, men også i kulturhistorisk sammenhæng. Han var den eneste kunstner af betydning, som med indføling og respekt beskrev den lokale befolkning og dens dagligdag i sin kunst.

Derfor har vi i hans billeder en enestående dokumentation, ikke blot af dansk kolonihistorie, men også af de nuværende U.S Virgin Islands kulturarv.

Man kan undre sig over, hvorfor Hugo Larsens kunst ikke er mere værdsat i det tidligere Dansk Vestindien. Og forklaringen er nok den simple, at mange har ønsket at glemme en periode, som kun få har grund til at være stolte af eller glade for.
Men den danske kolonitid er en del af historien og arven. Det gælder også den sidste - og måske triste - ventetid før overdragelsen til USA.

Derfor har St. Croix Friends of Denmark med Nina York som initiativtager og primus motor fået fremstillet filmen "Danish Artist Hugo Larsen's Cultural Portrait of Our Islands 1904-1907".
Filmen beskriver dagliglivet i datidens Dansk Vestindien med udgangspunkt i Hugo Larsens billeder og den fortælling, som de udgør. Filmen er krydret med interviews af den danske historiker Per Nielsen, de lokale historikere William Cissel, George Tyson og Myron Jackson, forfatteren Edgar Lake, kunstneren Leo Carty og kunstsamleren Eleanor Gibney.

Filmen er produceret af Erik Miles, Studio Five, en kendt lokal filmproducent med danske rødder. Erik Miles har en bred baggrund inden for filmens verden, men har specialiseret sig i dokumentarfilm. Tekstforfatter og fortæller på filmen er forfatteren og digteren Edgar Lake, også et kendt navn på Øerne.